dimarts, 8 d’octubre del 2013

INFORMAR O COMUNICAR?

Hi han 9 elements clau per tal de que es compleixi una COMUNICACIÓ:

- el missatge 
- l'emissor
- el receptor
- el canal
- el context 
- el codi
- la bidireccionalitat emissor-receptor 
- el llenguatge comú 
- l'intentar provocar un interès en el tema.

A partir d'aquí faré una comparació entre un telenotícies i un programa del cor, on es pot veure clarament la diferència entre COMUNICAR i INFORMAR.

A un telenotícies, per molt que l'espectador pensi que estan comunicant fets de l'actualitat, manquen elements que demostrin que es tracta d'una comunicació. Aquests són: 

· la bidireccionalitat entre emissor i el receptor, donat que no apareix en cap moment una interacció entre l'espectador i els presentadors i peridistes.

· un llenguatge comú, ja que al ser un telenotícies, molt sovint es fa servir un llenguatge especialitzat en allò que s'està expliant.

· intentar provocar un interès en el tema, ja que al ser una simple transmissió de fets de l'actualitat, no s'espera que tots els espectadors mostrin un interès en allò del que s'està parlan.

Per tant, els telenotícies, INFORMEN.

D'altra banda, en un programa del cor, si que es compleixen tots els elements esmentats abans, i per tant, els programes del cor COMUNIQUEN.

Al vídeo hem volgut plasmar la diferència entre comincar i informar, explicant la mateixa notícia des de els dos punts de vista, és a dir, des de un telenotícies i des de un programa del cor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada