diumenge, 27 d’octubre del 2013

ALFABETITZACIÓ DIGITAL

Tot i que s'estan portan a terme diferents línies d'actuació per tal de fomentar l'alfabetització digital, els ciutadans no acostumen a conèixer exemples d'aquests projectes. D'aquesta manera, seguidament n'explicaré alguns.

- MODEL 1x1: (a les ecoles) cada alumne disposa d'un ordinador portàtil subvencionat per l'Estat per tal de poder realitzar classes a partir d'aquest gran suport. Tot i això, hi ha una gran polèmica sobre si és realment útil o no fer servir aquest tipus de tecnologia, donat que un cop ens parem a pensar seriament, trobem molts pros i molts contres que fan replantejar-se aquest sistema.



- ACTIC: és el certificat que acredita que s'han assolit diferents competències digitals, enteses com la combinació de coneixements, habilitats, i actituds en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació que les persones despleguen ens situacions reals.
Més informacióhttp://www20.gencat.cat/portal/site/actic



- PUNT TIC: és l'espai virtual genèric de la xarxa que compleix un seguit de finalitats com ara aportar un espai de reflexió dels ciutadans i dels professionals, diposa de ajuts i permisos, garanteix recursos informatius, etc.
Més informació: http://www.puntic.cat



- BENESTIC: és un projecte adreçat als joves que no disposen d'accés a internet, d'aquesta manera vol arribar a l'objectiu de situar a aquests joves en una situció digital conjunta a través del treball en grup amb el suport de les noves tecnologies.


- PLAN AVANZA 2: 

- XARXA ÒMNIA: es fonamenta a partir d'un espai vitual on es pordueixen interaccions entre diferents usuaris.






Tal i com he dit abans, hi han una gran diversitat de projectes per tal de fomentar l'alfabetització digital, i aquests són nómes exemples d'aquesta gran varietat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada