diumenge, 27 d’octubre del 2013

COMPETÈNCIES DIGITALS: Eliminem la "bretxa digital"

És ben cert que actualment les noves tecnologies están a l'abast de tothom d'una manera relativament fàcil. D'aquesta manera, cada vegada més s'estan portant a les aules, amb la finalitat de poder realitzar classes molt més dinàmiques, més motivadores i amb més estris per a que el mestre pugui explicar d'una forma més entendora i clara.

Tot hi això, hi ha alumnes i famílies senceres que no poden gaudir d'aquest privilegi. Això és el que està causant l'anomenada "bretxa digital", que crea una distància molt gran entre aquells que diposen de noves tecnologies i dels que no. Degut a això es crea una gran desigualtat a la societat, fent que inconcientment, aquells que no poden accedir a cap tipus de nova tecnologia quedin exclosos de la societat.

Per aquest motiu, s'están elaborant diferents projectes i línies d'actuació amb la finalitat d'augmentar l'alfabetització digital:

- PROJECTES SOCIALS: que fomenten la participació ciutadana i la democràcia en la Xarxa, que facilita l'accesibilitat a la xarxa (com ara el wifi), que afavoreix la difusió de softwares lliures...

- POLÍTIQUES EDUCATIVES: com ara el "Plan Avanza", a partir del qual es pot demanar un crèdit amb la finalitat de comprar un portàtil i així tenir més possibilitats d'accedir a la xarxa; també la "E-administració", que otorga a cada ciutadà participant del pla una signatura digital que únicament és vàlida electrònicament; o també la "Ciberanimació", que són espais interactius entre diferents grups en l'àmbit no formal.

- ALTRES LÍNIES D'ACTUACIÓ: com l'escola 2.0 i l'educació permanent, la gestió a la diversitat, la comunicació comunitària o barri digital, fomentat l'igualtat d'oportunitats...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada