divendres, 15 de novembre del 2013

WEBQUEST!

Segons la página web WebQuestCat, una webquest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d'Internet. Contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement per mitjà de la transformació de la informació en la creació d'un treball i conté una avaluació directa del procés i dels resultats".


La webquest, per tant, consta d'activitats per ensenyar i aprendre que tenen la base ala información que hi ha a Internet. A més, ajuda a que els alumnes escullin la información més rellevant i així aprenguin a fer un bon ús d'aquesta eina. Té l'avantatge de que es pot adapatar a qualsevol edat, fent que sigui útil des de els alumnes d'educació infantil, fins als més grans.


Les webquest es divideixen en 7 parts per tal de fer més fácil la invesigació:


- INTRODUCCIÓ: S'expliquen aspectes generals de tema a tractar i es realitzen algunes preguntes per motivar als alumnes a investigar.



- TASCA: Es fa un plantejament de l'activitat i el mestre explica quines activitats i excercicis farán els alumnes.


- PROCÉS: En aquest apartat, el mestre marca les pautes que han de seguir els alumnes.

 
- AVALUACIÓ: S'explica el mètode d'avaluació que farà servir el mestre.
 
- CONCLUSIÓ: El mestre realitza una valoració de l'activitat.

- GUIA DIDÀCTICA: És la part on el mestre dóna a conèixer la justificació de l'activitat, els objectius, els continguts, les competències bàsiques, els recursos, la metodologia utilitzada, la temporització i l'avaluació.


-CRÈDITS: En aquesta última part, el mestre escriu la webfrafia consultada així com altres aspectos importants. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada